Mijn ideëen, verwachtingen, afschuw, etc, in verf weergegeven.

uit 2009 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Humerus

2015

Deel 1 van de serie Stapelingen. Een klein deel van mijn leven.

Tulp

2015

Deel 2 van de serie Stapelingen. Een klein deel van mijn leven.

Vuurtoren

2015

Deel 3 van de serie Stapelingen. Een klein deel van mijn leven. De vuurtoren is van Ameland.

Chiropter

2020

Deel 4 van de serie "Stapelingen".

Dytiscus

2020

Deel 5 van de serie "Stapelingen".

Vacca

2020

Deel 6 van de serie Stapelingen.

All ears

2021

Potlood op papier, ingekleurd met pc. Alleen als kunstkaart te koop. Geïnspireerd door het bijwonen van een lezing via Zoom.  

Pain

2021

Potlood op papier, gekleurd met pc. Inspiratie op de reparatie van de schouderbreuk van mijn vrouw. Alleen te koop als kunstkaart.

Braintransfusion

2021

Alleen te koop als kunstkaart.

Prothese

2021

Alleen te koop als kunstkaart. Potlood op papier, gekleurd met pc. Geïnspireerd op heupoperatie bij mijn vrouw.

Bezoek

2020

Tekening van potlood op papier. Gescand en gekleurd met pc. Alleen als kunstkaart te koop.

Viswijf

2021

Potlood op papier, kleur via pc. Geïnspireerd op de werkelijkheid. Alleen te koop als kunstkaart.

Gesprek

2020

Tekening met potlood op papier, gescand en gekleurd met pc. Alleen als kunstkaart te koop.

Neusbrug

2020

Papier en potlood, kleur met pc. Niet te koop. Alleen als kunstkaart.

Useless key

2020

fantasie met potlood en papier, kleur dmv pc, uitsluitend als kunstkaart te bestellen

Tafel voor 6 en een paardekop

2020

fantasie met potlood en papier, kleur via de computer, alleen te koop dmv kunstkaarten

Doctor

2020

fantasie in potlood op papier, kleur via computer, alleen als kunstkaart te koop

Finger

2020

fantasie van potlood en pen op papier, achtergrond ingekleurd op pc, alleen als kunstkaart te koop

Nose

2020

fantasie van potlood op papier, ingekleurd op de pc, alleen als kunstkaart te koop

Geotrupidus

2018

Ik was, in de 2e helft van de jaren 1990, 5 jaar lang drs. J.A.P. Van Windstreken, die elke zaterdag om ongeveer 17.45 uur op de streekzender Radio Optimaal FM een praatje hield met als titel 'Een knipogenblik op de wereld.' Hierin belichtte ik mijn visie op gebeurtenissen in de wereld. Aan het eind van het praatje vergeleek ik de mensenwereld met dat van de mestkever. En het was altijd logisch dat wij veel van dit beestje konden leren. De moraal van mijn verhaal werd dus altijd geprojecteerd op het doen en laten van deze geweldige diertjes. Hier ontstond dan ook het idee voor dit werk. De mensheid heeft hier inmiddels de aarde geruineerd en vervormd tot een mislukte planeet dat nog niet eens te vergelijken is met een bal gehakt of de mooie rondheid van een door een mestkever gedraaide bal mest. Een interstellaire mestkever ruimt het dan nu ook op. Niet op een voor mestkevers natuurlijke manier – op de voorpootjes staan en met de achterpootjes duwen – maar gewoon als het wegbrengen van rommel. Uiteraard is dit geen realiteit. Maar er is genoeg zelfzucht en genotziekte van vele dwazen onder ons voor wie het niets kan schelen dat de aarde in de toekomst een levenloze bal voedsel wordt voor dat wat er na komt. Wordt het niet eens tijd dat juist zulke lieden voedsel voor de aarde gaan vormen?

IJsvogel

2017

Een fantasie op de IJsvogel.  Men kan denken wat men wilt. Hopelijk prikkelt ook dit werk het denkvermogen van de aanschouwer.  Hier is geen sprake van opwarming van de aarde, maar van afkoeling. Zelfs de IJsvogel is aan het ver-ijsen.

Tijdsscheur

2017

Een mooi complex, kunstgallery en restaurant, omgeven door een prachtig kunststuk van de natuur, terechtgekomen in een scheur van tijd. De grens loopt precies tussen het oude- en nieuwere deel van het hele complex. Een van de fietsers rijdt precies door de tijdsscheur heen. Blijkbaar onbemerkt voor de mens verandert er van alles. Alleen als je een echte beschouwer bent zie je de details, en de eventuele voor- en nadelen. Mijn fascinatie voor de stroming Steampunk laat ik hier een beetje zien. Om wille van de schoonheid en reinheid van de plek heb ik niet gekozen voor steam en alles wat daarbij hoort maar voor windenergie en waterzuivering.  Het basis-onderwerp is Het Kunstgemaal in Bronkhorst (Gelderland, Nederland) aan de IJssel. De rivier heb ik wat dichterbij het complex laten stromen. Ik hou van water.

Getrokken

2015

(no. 5 van 6) Naar een idee van mij in 1969. De mens wordt onvrijwillig aan alle kanten getrokken om erbij te horen. Het terug kruipen naar persoonlijke vrijheid is moeilijk.

Oor/g

2015

(no. 6 van 6) Het idee voor dit werk is ontstaan in 1969. Oor/g is een combinatie van oor en oog. De mensheid bekeken en beluisterd vanuit de ruimte, of een plek in die ruimte.      

Avondrood

2014

(Nr 1 van 6.)   Het werk is bedoeld de beschouwer te prikkelen. Het bijhorende gedicht om die prikkels te versterken:   'De laatste bloem...zonder roem. Avondrood...alles dood.'


 

De Zondeval

2014

(Nr. 4 van 6) De zondeval. Eerst de slang, toen de vrouw. Toen kwam de dood. Het bijhorende gedicht: Zonde .. betekent 'het doel missen'. De mensheid is dus nog steeds 'naast de pot aan het pissen'.

Doods

2014

(Nr 2 van 6) Het schilderij is de uitwerking van één van mijn ideeën in 1969. (zie ook 'Avondrood') Deze werken zijn bedoeld de beschouwer te prikkelen. Het bijhorende gedicht om die prikkels te versterken: 'Alles naar de klootte, door de mens z'n pootte.'
 

Triniteiten

2014

(Nr. 3 van 6) De niet-Bijbelse leerstelling triniteit werd in de 4e eeuw gekerstend. Een Godslastering natuurlijk. Raadsel: Drie maal één is één, Één gedeeld door drie is drie. !          

Blufish

2009

Een blauwe vis dat tevergeefs probeert te ontsnappen aan zijn blauwe wereld. De neerdrukkende en beklemmende atmosfeer zal er, samen met het strak bewegende en omsluitende water, voor zorgen dat het wezen zich niet permanent  kan ontworstelen aan zijn bestaan. Geheel overeenkomstig de aard van elk wezen zal er altijd gebondenheid zijn.  Ontworsteling kan een verwarrende in zichzelf vechtende eenheid van vrijheid en frustratie worden.  Aanpassing is levensnoodzakelijk, vermenging van vrijheid en aanpassing een levenskunst.  Gelatenheid daarentegen is een dodelijk virus.  Elk wezen zou eigenlijk zijn sprongkracht mentaal en corpaal moeten oefenen waarbij door een verstandelijke verruiming van het blikveld het leven een dans wordt binnen de mogelijke omstandigheden en aard van het zijn.