(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

All ears

2021

Potlood op papier, ingekleurd met pc. Alleen als kunstkaart te koop. Geïnspireerd door het bijwonen van een lezing via Zoom.  

Braintransfusion

2021

Alleen te koop als kunstkaart.

Pain

2021

Potlood op papier, gekleurd met pc. Inspiratie op de reparatie van de schouderbreuk van mijn vrouw. Alleen te koop als kunstkaart.

Prothese

2021

Alleen te koop als kunstkaart. Potlood op papier, gekleurd met pc. Geïnspireerd op heupoperatie bij mijn vrouw.

Viswijf

2021

Potlood op papier, kleur via pc. Geïnspireerd op de werkelijkheid. Alleen te koop als kunstkaart.

Bezoek

2020

Tekening van potlood op papier. Gescand en gekleurd met pc. Alleen als kunstkaart te koop.

Chiropter

2020

Deel 4 van de serie "Stapelingen".

Doctor

2020

fantasie in potlood op papier, kleur via computer, alleen als kunstkaart te koop

Dytiscus

2020

Deel 5 van de serie "Stapelingen".

Finger

2020

fantasie van potlood en pen op papier, achtergrond ingekleurd op pc, alleen als kunstkaart te koop

Gesprek

2020

Tekening met potlood op papier, gescand en gekleurd met pc. Alleen als kunstkaart te koop.

Neusbrug

2020

Papier en potlood, kleur met pc. Niet te koop. Alleen als kunstkaart.

Nose

2020

fantasie van potlood op papier, ingekleurd op de pc, alleen als kunstkaart te koop

Tafel voor 6 en een paardekop

2020

fantasie met potlood en papier, kleur via de computer, alleen te koop dmv kunstkaarten

Useless key

2020

fantasie met potlood en papier, kleur dmv pc, uitsluitend als kunstkaart te bestellen

Vacca

2020

Deel 6 van de serie Stapelingen.

Antipoden

2018

Fantasie op het woord.

Berken in water

2018

Rivier met hoog water en berken.

Charlie

2018

Charlie, mijn kleinzoon, 8 maanden oud.

De tandarts

2018

Fantasie op mijn bezoek aan de tandarts.

Geotrupidus

2018

Ik was, in de 2e helft van de jaren 1990, 5 jaar lang drs. J.A.P. Van Windstreken, die elke zaterdag om ongeveer 17.45 uur op de streekzender Radio Optimaal FM een praatje hield met als titel 'Een knipogenblik op de wereld.' Hierin belichtte ik mijn visie op gebeurtenissen in de wereld. Aan het eind van het praatje vergeleek ik de mensenwereld met dat van de mestkever. En het was altijd logisch dat wij veel van dit beestje konden leren. De moraal van mijn verhaal werd dus altijd geprojecteerd op het doen en laten van deze geweldige diertjes. Hier ontstond dan ook het idee voor dit werk. De mensheid heeft hier inmiddels de aarde geruineerd en vervormd tot een mislukte planeet dat nog niet eens te vergelijken is met een bal gehakt of de mooie rondheid van een door een mestkever gedraaide bal mest. Een interstellaire mestkever ruimt het dan nu ook op. Niet op een voor mestkevers natuurlijke manier – op de voorpootjes staan en met de achterpootjes duwen – maar gewoon als het wegbrengen van rommel. Uiteraard is dit geen realiteit. Maar er is genoeg zelfzucht en genotziekte van vele dwazen onder ons voor wie het niets kan schelen dat de aarde in de toekomst een levenloze bal voedsel wordt voor dat wat er na komt. Wordt het niet eens tijd dat juist zulke lieden voedsel voor de aarde gaan vormen?

Hersenspinsel

2018

Fantasie op het woord zelf.

Mimi

2018

Mimi, meisjesnaam Lovink. Een jaar of 12. Naar aanleiding van een zwart/wit schoolfoto.

IJsvogel

2017

Een fantasie op de IJsvogel.  Men kan denken wat men wilt. Hopelijk prikkelt ook dit werk het denkvermogen van de aanschouwer.  Hier is geen sprake van opwarming van de aarde, maar van afkoeling. Zelfs de IJsvogel is aan het ver-ijsen.

Tijdsscheur

2017

Een mooi complex, kunstgallery en restaurant, omgeven door een prachtig kunststuk van de natuur, terechtgekomen in een scheur van tijd. De grens loopt precies tussen het oude- en nieuwere deel van het hele complex. Een van de fietsers rijdt precies door de tijdsscheur heen. Blijkbaar onbemerkt voor de mens verandert er van alles. Alleen als je een echte beschouwer bent zie je de details, en de eventuele voor- en nadelen. Mijn fascinatie voor de stroming Steampunk laat ik hier een beetje zien. Om wille van de schoonheid en reinheid van de plek heb ik niet gekozen voor steam en alles wat daarbij hoort maar voor windenergie en waterzuivering.  Het basis-onderwerp is Het Kunstgemaal in Bronkhorst (Gelderland, Nederland) aan de IJssel. De rivier heb ik wat dichterbij het complex laten stromen. Ik hou van water.

Buursinkmolen

2016

Een gefantaseerde impressie op een helaas in 1920 verdwenen wind-/belt-/korenmolen in Zelhem, Bronckhorst, Nederland. In bezit van de Culturele Atlas Zelhem. Te bezichtegen in Museum Smedekinck (Zelhem).

Wisselinkmolen

2016

Een gefantaseerde impressie op een in 1929 onttakelde belt-/wind-/korenmolen in Velswijk, Bronckhorst, Nederland. In bezit van de Culturele Atlas Zelhem. Te bezichtegen in Museum Smedekinck (Zelhem).

Getrokken

2015

(no. 5 van 6) Naar een idee van mij in 1969. De mens wordt onvrijwillig aan alle kanten getrokken om erbij te horen. Het terug kruipen naar persoonlijke vrijheid is moeilijk.

Humerus

2015

Deel 1 van de serie Stapelingen. Een klein deel van mijn leven.

Oor/g

2015

(no. 6 van 6) Het idee voor dit werk is ontstaan in 1969. Oor/g is een combinatie van oor en oog. De mensheid bekeken en beluisterd vanuit de ruimte, of een plek in die ruimte.      

Tulp

2015

Deel 2 van de serie Stapelingen. Een klein deel van mijn leven.

Vuurtoren

2015

Deel 3 van de serie Stapelingen. Een klein deel van mijn leven. De vuurtoren is van Ameland.

Avondrood

2014

(Nr 1 van 6.)   Het werk is bedoeld de beschouwer te prikkelen. Het bijhorende gedicht om die prikkels te versterken:   'De laatste bloem...zonder roem. Avondrood...alles dood.'


 

De Zondeval

2014

(Nr. 4 van 6) De zondeval. Eerst de slang, toen de vrouw. Toen kwam de dood. Het bijhorende gedicht: Zonde .. betekent 'het doel missen'. De mensheid is dus nog steeds 'naast de pot aan het pissen'.

Doods

2014

(Nr 2 van 6) Het schilderij is de uitwerking van één van mijn ideeën in 1969. (zie ook 'Avondrood') Deze werken zijn bedoeld de beschouwer te prikkelen. Het bijhorende gedicht om die prikkels te versterken: 'Alles naar de klootte, door de mens z'n pootte.'
 

Triniteiten

2014

(Nr. 3 van 6) De niet-Bijbelse leerstelling triniteit werd in de 4e eeuw gekerstend. Een Godslastering natuurlijk. Raadsel: Drie maal één is één, Één gedeeld door drie is drie. !          

Uitkijk over een Toscaans landschap

2014

Uitzicht op een gefantaseerd Toscaans landschap. Geschilderd op verzoek bij een koffiesalon in Arnhem, Nederland. Let op hoe het op een houten paneel geschilderd tafereel aan de kanten is geïntegreerd in de muur. Het lijkt volgens sommige kijkers dan ook of er op een doorzichtige plaat is geschilderd. Een goede waarnemer kan ook een 'verborgen' kattekop in het schilderij zien.

Kleinkinderen

2013

Mijn kleindochters Fae en Zara, plm 5 en 1 jaar oud.

 

Ma

2012

Mijn moeder, luisterend, met eigen gedachten en mening. 84 Jaar oud. 

Anita

2009

Mijn schoonzus. Plm 26 jaar oud.

 

Borando

2009

Borando, het voormalige rijpaard van een mooi meisje in Noorwegen.

 

Tyco

2009

Tyco, een klein paard in Noorwegen.

krant 2008

2008

Een illustratie bij een einde-jaars-verhaal voor Het Streekjournaal van 23 december 2008. Een regionale krant in en rond Rheden, Gelderland, Nederland. De titel van het verhaal, geschreven door schrijver Dick Bosveld, is 'Oudejaarsconference Wim Kan vanuit een verrassende locatie'.


 

Fae

2007

Kleindochter Fae. 9 Maand oud.

 

Hert 1

1967

Schilderij gemaakt naar een gevonden en zwaar beschadigde plaat op karton. De oorspronkelijke schilder staat er niet op vermeld, noch enige andere gegevens. Toen ik 15 jaar oud was vond ik het tafereel zo mooi dat ik wilde dat het zou blijven bestaan.